De combi-workshop op het Festival van Talent was een succes!

_DSC0119_DSC0135De workshop begon gezamenlijk met allerlei denkspellen, kapla en…. naar muziek luisteren: Sonja speelde op haar ukelele en bracht als een ware ‘rattenvanger van Hamelen’ nog meer peuters, kleuters en hun ouders binnen.

In de kring zongen we Woutertje Kaboutertje uit zijn koffertje en mochten de meeste ouders van hun kinderen wel naar het lokaal ernaast om daar tips en ervaringen uit te wisselen met andere ouders en de Experts van de Expertgroep natuurlijk. De kinderen speelden ondertussen een cijfer/telspel bij het lied ‘Tien kleine visjes’ en sommigen zongen dit al lekker mee.

Een uitdagend spel met hoepels volgde. De opdracht was om het moeras over te komen zonder buiten de hoepel te gaan staan en met slechts 1 hoepel extra. Bijkomende moeilijkheid was dat er maar 1 kind in een hoepel mocht staan. Een stukje samenwerken en creatief nadenken vroeg dit van de kinderen. De grote kinderen hielpen de kleinere en…..ze kwamen veilig aan de overkant hoor!

Daarna even lekker creatief met hoofd en handen: we luisterden naar het lied ‘Ging gang gulli’ en mochten daarbij tekenen of verven wat we voor ons zagen of wat we erbij voelden. En daar kwamen hele mooie creaties uit! Onder andere veel visjes in de zee (waar zou dat toch vandaan komen…?!)

_DSC0130

_DSC0109 We hadden hier mooie gesprekken met ouders over de voorsprong van hun kind en hoe daarmee om te gaan, thuis of op school. En natuurlijk veel herkenning bij de ouders die in elkaars kinderen dingen herkenden van de voorsprong van hun eigen kind.”

Dit was ook het geval bij het ouder gedeelte, waar veel vragen leefden over versnellen/eerder naar school en de schoolkeuze. Ook de twijfel van ouders ‘Heeft mijn kind écht een voorsprong?’ kwam naar voren. We hebben het Delphi-model samen bekeken en allerlei vragen, zoals over schoolkeuze en vervroegd instromen, beantwoord. We vonden het leuke, leerzame en prettige bijeenkomsten!

Reacties na afloop:

Mijn zoon vraagt nog vaak of hij weer naar het festival mag. Hij heeft er echt van genoten en ik zag hem helemaal opbloeien, aangezien hij normaal gesproken heel stil is en niet zo open. Maar bij jullie workshop kon hij zichzelf zijn dat was fijn!

Groetjes Jeanine

Wij hebben er als ouders veel aangehad.
En ons zoontje kwam met rode wangen uit de workshop!

groet, S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *