Kleine Kinderen Grote Sprongen

Kleine Kinderen Grote Sprongen biedt een compleet pakket voor de vroegsignalering van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Het is ontwikkeld om professionals in de jeugdgezondheidszorg, die werken met kinderen van 0-4 jaar, te ondersteunen. Het bestaat uit een instrument dat voor effectief gebruik en voor een goede implementatie ondersteund wordt door scholing.

Het signaleringsinstrument Kleine Kinderen Grote Sprongen

Kleine Kinderen Grote Sprongen is een signaleringsinstrument om het jonge kind met een ontwikkelingsvoorsprong vroegtijdig te signaleren. Het bestaat uit een theoriegedeelte over een ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid, een praktijkgedeelte met handvatten om zorgvuldig te signaleren, en een stuk ondersteuning in de advisering van ouders. Een compleet geheel dus, waarmee je vroegsignalering en advisering met betrekking tot een ontwikkelingsvoorsprong in de jeugdgezondheidszorg stevig neerzet!
Lees hier een uitgebreide omschrijving.

Training: ‘Signaleren met Kleine Kinderen Grote Sprongen’

In deze training leer je de basistheorie die nodig is om jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong vroegtijdig te signaleren. Vervolgens leer je hoe je het signaleringsinstrument optimaal kunt inzetten voor een goede signalering op het consultatiebureau. De training stelt je in staat een ontwikkelingsvoorsprong te herkennen bij kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Daarnaast leer je wat hun behoeften qua opvoeding zijn en welke voorlichting en adviezen je vervolgens aan ouders kunt geven.

Lees hier alles over scholing.

Tarieven

Een overzicht van de tarieven vind je hier.

Informatie om uit te delen

Print je flyer