Trainingen

Ontwikkelingsvoorsprong

In deze training leer je naast het signaleren van jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong ook hoe je deze kinderen het beste kunt benaderen. Tevens leer je hoe belangrijk overtuigingen zijn en wat je deze kinderen kunt aanbieden.

Lees hier een uitgebreide omschrijving.

Signaleren met Kleine Kinderen Grote Sprongen

In deze training leer je eerst de basistheorie die nodig is om jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong te signaleren. Vervolgens leer je hoe je het signaleringsinstrument optimaal kunt inzetten voor een goede signalering op het consultatiebureau.

Lees hier een uitgebreide omschrijving.

Signaleren met Knappe Kleuters

In deze training leer je om met behulp van het signaleringsinstrument Knappe Kleuters een ontwikkelingsvoorsprong bij kleuters te herkennen, en daardoor beter aan te sluiten bij de onderwijsbehoefte van deze kleuters.

Lees hier een uitgebreide omschrijving.

Aan het werk met Knappe Kleuters

In deze training leer je om kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong tot leren te laten komen op het niveau dat passend voor hen is. Hierbij kan gekozen worden tussen twee nevendoelen: het opzetten van verrijkingsonderwijs of inzicht krijgen in je eigen leerkrachtvaardigheden ten behoeve van lesgeven aan kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Lees hier een uitgebreide omschrijving.

Verrijking heb je al in huis

In deze training leer je hoe je zelf eenvoudig verrijkingsopdrachten kunt bedenken zonder hiervoor dure nieuwe materialen aan te schaffen.

Lees hier een uitgebreide omschrijving.

Gastlocatie worden?

Bij trainingen waarvoor individuele cursisten kunnen inschrijven, liggen de locaties van de deelnemers vaak erg verspreid over het land. Om toch trainingen te kunnen geven waarbij diverse mensen kunnen aansluiten, werken wij met gastlocaties.

Lees hier een uitgebreide omschrijving.

Scholing op maat

De Expertgroep Ontwikkelingsvoorsprong biedt scholing op maat aan. Voor elke groep en voor elk team, bestuur of bedrijf hebben wij mogelijkheden. Vul het contactformulier in als je hier een vraag over hebt of wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Als je hier graag telefonisch contact over hebt kan dat natuurlijk ook. Of misschien wil je er eerst even over sparren om te zien of het bij jouw bedrijf, team of bestuur past.

Lees ons privacy statement voor informatie over uw gegevens.