Signaleren met Pientere Peuters

Doel

In deze training leer je om met behulp van het signaleringsinstrument ‘Pientere Peuters, vanaf de eerste oogopslag’ een ontwikkelingsvoorsprong bij jonge kinderen te herkennen, en daardoor beter aan te sluiten bij hun ondersteuningsbehoefte.

pag 11Inhoud

De training bestaat uit twee dagdelen van elk 3 uur. Allereerst wordt aandacht besteed aan de theorie rond hoogbegaafdheid. De verschillende manieren van kijken naar kinderen met een voorsprong komen daarbij uitgebreid aan bod. Vervolgens wordt geoefend met alle opeenvolgende stappen binnen het signaleren met het instrument Pientere Peuters; het interpreteren van de vragenlijst die ouders invullen, observaties en spelobservaties.

Tijdens de training vindt uitwisseling van ervaring plaats tussen de deelnemers. Dit draagt bij aan meer herkenning, een dieper begrip van de theorie en meer inzicht in het toepassen.
Om deze uitwisseling tot stand te kunnen brengen, is er een minimum aantal van 8 deelnemers. Tussen de beide trainingsdagen vindt toepassing van het geleerde plaats.

Voor wie?

Pedagogisch medewerkers
Gastouders
Professionals die met jonge kinderen werken

Tijdsinvestering

Deze training bestaat uit 2 dagdelen. In dagdeel 1 wordt de theorie over begaafdheid behandeld en in dagdeel 2 bespreken we hoe het instrument Pientere Peuters in de praktijk werkt.

Overige informatie

Om zo succesvol mogelijk te signaleren met Pientere Peuters, raden wij aan om minimaal deze training te volgen. Aanvullend kan er nog een training ‘Aan het werk met Pientere Peuters’ worden gevolgd waarin het aanbod en de benadering getraind worden. 

Investering

€ 295,- (incl btw). Het signaleringsinstrument is hierbij niet inbegrepen. Alle tarieven van Pientere Peuters vind je op deze pagina.

Trainingsdata

De trainingen worden op verschillende locaties in het land gegeven door onze experts. Wij zoeken hiervoor vaak gastlocaties. Het heeft voordelen om zelf gastlocatie te zijn. Meer informatie over gastlocaties.

Daarnaast is het mogelijk de training ‘in company’ aangeboden te krijgen. Als dat beter bij de behoefte past, neem dan contact met ons op voor de tarieven (afhankelijk van locatie en groepsgrootte).

Inschrijven

Voor aanmelden of meer informatie, vul onderstaand formulier in.

Lees ons privacy statement voor informatie over uw gegevens.