Basistraining: Signaleren met ‘Knappe Kleuters’

Doel:
In deze training leer je de basistheorie die nodig is om jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong te signaleren. Vervolgens leer je hoe je het signaleringsinstrument optimaal kunt inzetten voor een goede signalering in de onderbouw.

pag 11Inhoud
We starten de training met het scheppen van het theoretisch kader. Dit is nodig om te kunnen starten met signaleren. Als je goed weet wat er bij het kind speelt, welke kenmerken en behoeften er zijn, kun je signalen goed interpreteren. De verschillende manieren van kijken naar kinderen met een voorsprong komt daarom uitgebreid aan bod.
In de training wordt vervolgens diep ingegaan op de verschillende stappen binnen het signaleren. Alle tools in het instrument Knappe Kleuters worden besproken en er wordt geoefend met de observatiematerialen.

Tijdens de training vindt veel uitwisseling van ervaring plaats tussen de leerkrachten. Dit draagt bij aan meer herkenning, een dieper begrip van de theorie en meer inzicht in het toepassen.
Om deze uitwisseling tot stand te kunnen brengen, is er een minimum aantal van 5 deelnemers. De inschrijving sluit bij 12 deelnemers.

Voor wie?
Leerkrachten onderbouw (groep 1, 2 en eventueel 3)
Intern Begeleiders
Remedial Teachers

Tijdsinvestering
Deze training bestaat uit 2 dagdelen. In dagdeel 1 wordt de theorie over begaafdheid behandeld en in dagdeel 2 bespreken we hoe het instrument Knappe Kleuters in de praktijk werkt.

Overige informatie
Om zo succesvol mogelijk te signaleren met Knappe Kleuters, raden wij aan om minimaal deze basiscursus te volgen. Aanvullend kan de training ‘Aan het werk met Knappe Kleuters’ worden gevolgd zodat ook het aanbod en de benadering getraind kunnen worden.

Investering
€ 295,- (incl btw). De signaleringsmap is hier niet bij inbegrepen. Pakketprijzen vind je op deze pagina.

Trainingsdata
De trainingen worden op verschillende plekken in het land gegeven door onze experts. In onze agenda vind je de data en locaties van deze training.

De training kan ook ‘in company’ worden gegeven, binnen uw school of bestuur. Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Inschrijven
Voor aanmelden of meer informatie, vul onderstaand formulier in.