Ontwikkelingsvoorsprong, wat moet ik weten?

Doel

In deze training leer je naast het signaleren van jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong ook hoe je deze kinderen het beste kunt benaderen. Tevens leer je hoe belangrijk overtuigingen zijn en wat je deze kinderen kunt aanbieden.

Inhoud

In het eerste dagdeel komen allereerst de verschillende manieren van kijken naar kinderen met een voorsprong uitgebreid aan bod. Daarbij komt een stukje theorie over hoogbegaafdheid aan bod. Als je weet hoe anders de ontwikkeling van kinderen met een voorsprong verloopt, kun je de signalen immers beter interpreteren. Daarnaast kijken we wat ouders over hun kind vertellen en hoe je hierin signalen van een ontwikkelingsvoorsprong kunt herkennen. Tenslotte wordt ingegaan op de interactie met het kind zelf.

In het tweede dagdeel gaan we in op overtuigingen die deze kinderen kunnen belemmeren en hoe je daarmee om kunt gaan. Ten slotte besteden we aandacht aan het aanbod waarmee je deze kinderen de uitdaging kunt bieden die zij nodig hebben.

Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheid tot uitwisseling, adviseert de Expertgroep Ontwikkelingsvoorsprong voor deze training een minimum aantal van 8 deelnemers. Om te zorgen dat er daarnaast ook nog ruimte is voor vragen is er een maximum van 18 deelnemers.

Voor wie?

Professionals in de kinderopvang die werken met kinderen tot zes jaar, met name pedagogisch medewerkers en gastouders.

Deze scholing over ontwikkelingsvoorsprong wordt vooral in company gegeven en kan eventueel op maat te vorm gegeven worden. Indien dit gewenst is raden wij aan contact op te nemen met de expertgroep voor het bespreken van de mogelijkheden en wensen.

Tijdsinvestering

De training bestaat uit twee bijeenkomsten van elk 3 uur.

Tijdens de eerste bijeenkomst wordt de theoretische achtergrond behandeld en bij de tweede bijeenkomst bespreken we het aanbod. Het is mogelijk om beide bijeenkomsten op dezelfde dag te plannen.

Prijs

€ 850,- (excl btw) voor de volledige training op jullie eigen locatie.
Heb je een kortingscode, vul deze dan in het veld ‘Laat ons weten:’ van het contactformulier in.

Trainingsdata

Data en tijden worden in overleg met een expert vastgesteld.

Gastlocatie zijn of individueel inschrijven?

Mocht je interesse hebben in deze scholing maar individueel willen deelnemen of maar met een hele kleine groep zijn, dan is dit in het onderstaande contactformulier aan te geven in het vak “Laat ons weten:’.

Zeker als je gastlocatie wilt zijn. Dat heeft voordelen zoals zelf de data bepalen, niet hoeven reizen en korting op de kosten. Alle voordelen van en informatie over gastlocatie zijn vind je hier.

Inschrijven

Om een training te boeken of voor meer informatie, vul onderstaand formulier in.

Lees ons privacy statement voor informatie over uw gegevens.