Signaleren met ‘Knappe Kleuters’

Doel

In deze training leer je om met behulp van het signaleringsinstrument Knappe Kleuters een ontwikkelingsvoorsprong bij kleuters te herkennen, en daardoor beter aan te sluiten bij de onderwijsbehoefte van deze kleuters.

pag 11Inhoud

De training bestaat uit twee dagdelen van elk 3 uur. Allereerst wordt aandacht besteed aan de theorie rond hoogbegaafdheid. De verschillende manieren van kijken naar kinderen met een voorsprong komen daarbij uitgebreid aan bod. Vervolgens wordt uitgebreid geoefend met alle opeenvolgende stappen binnen het signaleren met het instrument Knappe Kleuters, zoals het interpreteren van de vragenlijst die ouders invullen, de kindtekening en de spelobservatie.

Tijdens de training vindt veel uitwisseling van ervaring plaats tussen de leerkrachten. Dit draagt bij aan meer herkenning, een dieper begrip van de theorie en meer inzicht in het toepassen.
Om deze uitwisseling tot stand te kunnen brengen, is er een minimum aantal van 8 deelnemers. Tussen de beide trainingsdagen vindt toepassing van het geleerde plaats.

Voor wie?

Leerkrachten onderbouw (groep 1, 2 en eventueel 3)
Intern Begeleiders
Remedial Teachers

Tijdsinvestering

Deze training bestaat uit 2 dagdelen. In dagdeel 1 wordt de theorie over begaafdheid behandeld en in dagdeel 2 bespreken we hoe het instrument Knappe Kleuters in de praktijk werkt.

Overige informatie

Om zo succesvol mogelijk te signaleren met Knappe Kleuters, raden wij aan om minimaal deze basiscursus te volgen. Aanvullend kan de training ‘Aan het werk met Knappe Kleuters’ worden gevolgd zodat ook het aanbod en de benadering getraind kunnen worden. 

Accreditatie

Deze training is gevalideerd door registerleraar. Het totale aantal registeruren is 6 RU.

Investering

€ 295,- (incl btw). Het signaleringsinstrument is hier niet bij inbegrepen. Alle tarieven van Knappe Kleuters vind je op deze pagina.

Trainingsdata

De trainingen worden op verschillende plekken in het land gegeven door onze experts. Vaak door middel van gastlocaties. Het heeft voordelen om zelf gastlocatie te worden. Meer informatie over gastlocaties.

De training kan ook ‘in company’ worden gegeven, binnen je school of bestuur. Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Inschrijven

Voor aanmelden of meer informatie, vul onderstaand formulier in.

Lees ons privacy statement voor informatie over uw gegevens.