Verrijking heb je al in huis!

Doel

In deze training leer je hoe je zelf eenvoudig verrijkingsopdrachten kunt bedenken zonder hiervoor dure nieuwe materialen aan te schaffen.

Inhoud

We starten de training met het theoretisch kader: welke leerlingen hebben behoefte aan verrijkt onderwijs en waar bestaat die behoefte nu precies uit? Als je goed weet wat de onderwijsbehoeften van leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong zijn, kun je gerichter gaan nadenken over concrete verrijkingsopdrachten. Op deze manier komen verschillende doelen van verrijking aan bod, zoals kennishonger stillen, leren samenwerken en leren doorzetten. Daarnaast wordt in deze training duidelijk gemaakt hoe je heel gemakkelijk elkaar kunt inspireren om tot nog meer verrijkingsopdrachten te komen. Natuurlijk zonder steeds weer nieuwe materialen te kopen.

Tijdens de eerste bijeenkomst worden vele voorbeelden van verrijkingsopdrachten gegeven en laten we zien hoe je elkaar gemakkelijk kunt inspireren tot nieuwe ideeën. Tijdens de tweede bijeenkomst bespreken we verrijkingsopdrachten die de deelnemers in de tussenliggende periode hebben samengesteld en laten we zien hoe je deze eenvoudig kunt ombouwen om ze voor nog veel meer leerlingen geschikt te maken. Bijvoorbeeld door de focus op een andere vaardigheid.

Om optimaal gebruik te maken van deze mogelijkheid om elkaar te inspireren, hanteert de Expertgroep Ontwikkelingsvoorsprong voor deze training een minimum aantal van 8 deelnemers. Om te zorgen dat er ruimte is voor vragen is er een maximum van 18 deelnemers

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor groepsleerkrachten van groep 1 en 2 in het Primair Onderwijs. Daarnaast is te training aan te raden voor intern begeleiders en coördinatoren/specialisten hoogbegaafdheid.

Wij bespreken graag de mogelijkheden en wensen om de scholing rond Verrijkingsonderwijs op maat vorm te geven. Indien onderstaande formulier ingevuld wordt, nemen wij zeker contact met je op.

Klik hier voor andere scholingsmogelijkheden.

Tijdsinvestering

De training bestaat uit 2 bijeenkomsten van elk 3 uur.

Omdat we de tussenliggende periode van beide bijeenkomsten graag willen gebruiken om de deelnemers met het geleerde te laten experimenteren, is het niet mogelijk om beide bijeenkomsten op één dag te plannen.

Prijs

€ 295,- (incl. btw).

Trainingsdata

De trainingen worden op verschillende plaatsen in het land gegeven door onze experts. Data en tijden worden in overleg vastgesteld.

Gastlocatie zijn?

Gastlocatie zijn heeft voordelen zoals zelf de data bepalen, niet hoeven reizen en korting op de kosten. Alle voordelen van en informatie over gastlocatie zijn vind je hier.

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een training of voor meer informatie.

Lees ons privacy statement voor informatie over uw gegevens.