Begeleiding

Individuele opleiding Begeleiding

Voor de (jeugd)professional, psycholoog, orthopedagoog, therapeut, opvoedings- of zorgondersteuner, arts, (jeugd)verpleegkundige, logopedist, coach of een ander zorgberoep met kinderen en hun ouders

Herken je je in één van deze vragen of wensen?

Z

Zoek je naar een opleiding of cursus over hoogbegaafdheid of ontwikkelingsvoorsprong die past bij jouw werk?

Z

Wil je weten hoe je hoogbegaafde kinderen kan laten sprankelen en groeien?

Z

Wil je ouders met vragen over hoogbegaafdheid of ontwikkelingsvoorsprong kunnen ondersteunen?

Z

Ben je heel nieuwsgierig naar alles wat met hoogbegaafdheid te maken heeft, of heb je al veel kennis maar wil je je echt expert gaan voelen?

Z

Is het voor jou nieuw, of weet je al veel maar mis je nog de vertaalslag naar de praktijk?

Z

Of kan jouw organisatie wel een deskundige gebruiken die hierover meedenkt, goede vragen stelt en antwoorden heeft, van alledaagse zaken tot specifieke uitdagingen?

Z

Een SKJ geaccrediteerde opleiding? (geldt voor onze opleidingen, nog niet voor cursussen)

Dan vind je hieronder wat je zoekt!

Je vindt hieronder de opleiding en cursussen die het best bij jou aansluiten. Of je nu meer kennis wil of de praktische vertaalslag van het geleerde naar jouw werk wil maken. Een expert in de organisatie die collega’s kan adviseren en scholen, of een vergroting van de expertise in jouw organisatie of binnen je aanbod.

Jouw werkveld, expertise en voorkeur kunnen bepalen welke opleiding of cursus het meest geschikt is.

Twijfel je nog? Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via info@expertontwikkelingsvoorsprong.nl.

Cursus ontwikkelingsvoorsprong
en signaleren

Opleiding tot Expert Ontwikkelingsvoorsprong

Opleiding tot Expert Ontwikkelingsvoorsprong in de zorg

Meer opleidingen

Cursus ontwikkelingsvoorsprong en signaleren

Deze cursus bevat alle benodigde kennis om ontwikkelingsvoorsprong te kunnen signaleren. We geven er oefeningen bij zodat je ook je kennis in praktijk kunt toetsen en het signaleren kunt gaan uitvoeren. Lees verder onder de foto.

€ 139

vrijgesteld van BTW

Wil jij meer weten over ontwikkelingsvoorsprong? Je in dit onderwerp verdiepen of op je werk hierin specialiseren? Kinderen beter kunnen signaleren, of meer kennis om ouders of je collega’s te kunnen adviseren? Lees dan verder over deze cursus ontwikkelingsvoorsprong en signaleren.

Iedereen die werkt met kinderen krijgt met enige regelmaat te maken met een hoogbegaafd kind. Bij jonge kinderen noemen we dat ontwikkelingsvoorsprong. Dat dit veel invloed heeft op hoe het kind zich ontwikkelt en op de begeleiding die hij of zij nodig heeft is minder bekend. En als je goed wilt begeleiden zul je eerst goed moeten signaleren.

Deze opleiding is gericht op professionals die kinderen individueel begeleiden of werken met groepen kinderen. Werk je bijvoorbeeld in de kinderopvang of als gastouder, als jeugdarts, psycholoog of orthopedagoog, leerkracht of opvoedondersteuner? Deze opleiding is geschikt voor jou. Het doel is dat jij de ontwikkelingsvoorsprong bij een kind tijdig in beeld hebt.

Deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod:

 • Modellen en terminologie rondom hoogbegaafdheid
 • Kenmerken en behoeften
 • Gedrag en onderliggende oorzaken
 • Hulpmiddelen en instrumenten bij signaleren
 • Diversiteit in ontwikkeling
 • Oefeningen voor het omzetten van de theorie naar de praktijk.

Deze cursus is volledig online te volgen, via videolessen en tekstlessen. De studiebelasting is per persoon verschillend. Het is afhankelijk van de hoeveelheid verwerkingstijd die nodig of gewenst is tussen de 4,5 en 7 uur.

Wat krijg je:

 • Kennis via videolessen en tekstlessen over alles wat je moet weten op het gebied van ontwikkelingsvoorsprong
 • 6 maanden toegang tot deze kennis in een uitgebreid, praktisch en overzichtelijk vormgegeven online omgeving
 • 20 procent korting op een signaleringsinstrument naar keuze

Bij deze cursus horen ook opdrachten die helpen de kennis te verwerken en toe te passen. Wil je feedback of begeleiding hierbij, of een deelnamebewijs, dan is dit aanvullend op deze cursus aan te schaffen. Stuur ons dan graag een bericht. Dit geldt ook voor een groepskorting als je de cursus wilt volgen met collega’s. Voor maatwerk kun je ons altijd mailen.

Nog vragen?

Wil je deze cursus volgen, maar heb je nog vragen? Mail dan met info@expertgroepontwikkelingsvoorsprong.nl.

 

DEZE CURSUS IS MEDE ONTWIKKELD DOOR EEN PEDAGOGISCH COACH EN KAN ONDER DIE UREN WORDEN INGEVULD

Opleiding tot Expert Ontwikkelingsvoorsprong

Een complete opleiding tot expert ontwikkelingsvoorsprong waarbij alle relevante onderwerpen in verschillende modules uitgebreid aan bod komen. Je krijgt coaching en advies, mooie boeken en instrumenten, en aan het eind een certificaat met je nieuwe titel.

€ 2250

vrijgesteld van BTW

Wil jij veel meer weten over ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid? Je in dit onderwerp uitgebreid verdiepen of op je werk hierin specialiseren? Praktische handvatten om ouders of je collega’s straks te kunnen adviseren, en kinderen beter te kunnen begeleiden? Weten hoe je in je eigen aanbod rekening kunt houden met hoogbegaafdheid? En hoe je de expertrol in je organisatie in kunt gaan vullen?

Lees dan verder over deze opleiding tot expert ontwikkelingsvoorsprong.

Iedereen die werkt met kinderen krijgt met enige regelmaat te maken met een kind met een ontwikkelingsvoorsprong. Het gaat hierbij om een ontwikkelingsvoorsprong die wijst op hoogbegaafdheid. Dit heeft veel invloed op hoe het kind zich ontwikkelt en op de begeleiding die hij nodig heeft. Vaak is de vraag hoe je hierop in kunt spelen, wat deze kinderen nodig hebben en hoe je hen herkent.

Deze opleiding is gericht op professionals die werken met groepen kinderen. Werk je bijvoorbeeld in de kinderopvang, als gastouder, of in een peuterspeelzaal? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Met deze opleiding krijg je de expertise die nodig is om deze kinderen te signaleren en begeleiden, en hierbij je collega’s en ouders te adviseren. Je kunt dit toepassen in je werk, maar ook deze expertise een plek geven binnen je organisatie.

Deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod:

 • Signaleren van hoogbegaafdheid
 • Behoeften, gedrag en problemen
 • Begeleidingsbehoefte en aanpak
 • Ontwikkeling volgen en begeleidingsplan
 • Onderwerpen die samenhangen met hoogbegaafdheid zoals: verrijking in de groep, onderpresteren, misdiagnose, mindset, executieve functies, faalangst, zelfbeeld, creativiteit, en meer.
 • Handvatten voor het omzetten van de theorie naar de praktijk.

Deze opleiding is volledig online te volgen, via videolessen en tekstlessen en een handige dropbox met verdiepende informatie en handige tools zoals handige vragenlijsten, een kind in beeld lijst, format begeleidingsplan, materialenlijst en meer. De studiebelasting voor deze opleiding is gemiddeld 136 uur maar per persoon verschillend.

Daarnaast krijg je verwerkingsopdrachten waardoor de stof echt kan landen en je deze direct gaat toepassen. Hierbij krijg je feedback en coaching. Ook zijn er maandelijks online kennis- en vraagbijeenkomsten.

Je krijgt begeleiding bij het maken van je eindproduct waarmee je de opleiding vertaalt naar jouw praktijk. En een paar boeken, een signaleringsinstrument en een certificaat als bewijs van je nieuwe titel Expert Ontwikkelingsvoorsprong.

Nog even op een rij, wat krijg je:

 • Alle video-lessen van de opleidingsmodules in onze online omgeving
 • Alle tekstlessen van de opleidingsmodules in onze online omgeving
 • Bonuslessen die uitkomen gedurende de looptijd van je toegang
 • Opdrachten om de stof te verwerken en in praktijk te brengen
 • Opdracht voor ontwikkelen van een eindproduct
 • Een persoonlijke coach:
  – Per opdracht 1x feedback via mail
  – 2x feedback op eindproduct
  – 3x 30 minuten sparren via zoom
 • 2 jaar toegang tot de onze online omgeving
 • Een aanvullende Dropbox met extra informatie, tools en video’s
 • Onbeperkt toegang tot vragenuurtjes of kennisbijeenkomsten via zoom gedurende de looptijd van je toegang – wij organiseren minimaal 1 bijeenkomst per maand
 • 2 boeken, passend bij de opleiding van je keuze
 • Een signaleringsinstrument naar keuze
 • Een certificaat na afronding van alle opdrachten, inclusief eindopdracht, met goed gevolg en voldoende aanwezigheid *

* Je ontvangt een certificaat bij deelname aan zes of meer online kennis- en vraagbijeenkomst, en bij voldoende afronding van de opdrachten. Zo kunnen wij garanderen dat je deze opleiding hebt gevolgd en afgerond, en de inhoud voldoende is begrepen.

Heb je nog vragen?

Wil je deze opleiding volgen, maar heb je nog vragen? Mail dan met info@expertgroepontwikkelingsvoorsprong.nl

Denk je gedurende deze opleiding “Ik wil toch aansluiten bij de groepsvariant van deze opleiding” dan kun je altijd besluiten om over te stappen naar deze variant, zonder extra kosten. Je betaalt alleen het verschil in tarief, meer niet. Je kunt dan aansluiten bij de groep die als eerstvolgende start, mits hier dan voldoende plek voor is.

Opleiding tot Expert Ontwikkelingsvoorsprong in de zorg

Een complete opleiding tot expert hoogbegaafdheid in de zorg, waarbij alle relevante onderwerpen in verschillende modules uitgebreid aan bod komen. Je krijgt coaching en advies, mooie boeken en instrumenten, en aan het eind een certificaat met je nieuwe titel.

€ 2250

vrijgesteld van BTW

Wil jij veel meer weten over ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid? Je in dit onderwerp uitgebreid verdiepen of op je werk hierin specialiseren? Praktische handvatten om ouders of je collega’s straks te kunnen adviseren, en kinderen beter te kunnen begeleiden? Weten hoe je in je eigen aanbod rekening kunt houden met hoogbegaafdheid? En hoe je de expertrol in je organisatie in kunt gaan vullen?

Lees dan verder over deze opleiding tot expert ontwikkelingsvoorsprong.

Iedereen die werkt met kinderen krijgt met enige regelmaat te maken met een kind met een ontwikkelingsvoorsprong. Het gaat hierbij om een ontwikkelingsvoorsprong die wijst op hoogbegaafdheid. Dit heeft veel invloed op hoe het kind zich ontwikkelt en op de begeleiding die hij nodig heeft. Vaak is de vraag hoe je hierop in kunt spelen, wat deze kinderen nodig hebben en hoe je hen herkent.

Deze opleiding is gericht op professionals die werken met groepen kinderen. Werk je bijvoorbeeld in de kinderopvang, als gastouder, of in een peuterspeelzaal? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Met deze opleiding krijg je de expertise die nodig is om deze kinderen te signaleren en begeleiden, en hierbij je collega’s en ouders te adviseren. Je kunt dit toepassen in je werk, maar ook deze expertise een plek geven binnen je organisatie.

Deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod:

 • Signaleren van hoogbegaafdheid
 • Behoeften, gedrag en problemen
 • Begeleidingsbehoefte en aanpak
 • Ontwikkeling volgen en begeleidingsplan
 • Onderwerpen die samenhangen met hoogbegaafdheid zoals: verrijking in de groep, onderpresteren, misdiagnose, mindset, executieve functies, faalangst, zelfbeeld, creativiteit, en meer.
 • Handvatten voor het omzetten van de theorie naar de praktijk.

Deze opleiding is volledig online te volgen, via videolessen en tekstlessen en een handige dropbox met verdiepende informatie en handige tools zoals handige vragenlijsten, een kind in beeld lijst, format begeleidingsplan, materialenlijst en meer. De studiebelasting voor deze opleiding is gemiddeld 136 uur maar per persoon verschillend.

Daarnaast krijg je verwerkingsopdrachten waardoor de stof echt kan landen en je deze direct gaat toepassen. Hierbij krijg je feedback en coaching. Ook zijn er maandelijks online kennis- en vraagbijeenkomsten.

Je krijgt begeleiding bij het maken van je eindproduct waarmee je de opleiding vertaalt naar jouw praktijk. En een paar boeken, een signaleringsinstrument en een certificaat als bewijs van je nieuwe titel Expert Ontwikkelingsvoorsprong.

Nog even op een rij, wat krijg je:

 • Alle video-lessen van de opleidingsmodules in onze online omgeving
 • Alle tekstlessen van de opleidingsmodules in onze online omgeving
 • Bonuslessen die uitkomen gedurende de looptijd van je toegang
 • Opdrachten om de stof te verwerken en in praktijk te brengen
 • Opdracht voor ontwikkelen van een eindproduct
 • Een persoonlijke coach:
  – Per opdracht 1x feedback via mail|
  – 2x feedback op eindproduct
  – 3x 30 minuten sparren via zoom
 • 2 jaar toegang tot de onze online omgeving
 • Een aanvullende Dropbox met extra informatie, tools en video’s
 • Onbeperkt toegang tot vragenuurtjes of kennisbijeenkomsten via zoom gedurende de looptijd van je toegang – wij organiseren minimaal 1 bijeenkomst per maand
 • 2 boeken, passend bij de opleiding van je keuze
 • Een signaleringsinstrument naar keuze
 • Een certificaat na afronding van alle opdrachten, inclusief eindopdracht, met goed gevolg en voldoende aanwezigheid *

* Je ontvangt een certificaat bij deelname aan zes of meer online kennis- en vraagbijeenkomst, en bij voldoende afronding van de opdrachten. Zo kunnen wij garanderen dat je deze opleiding hebt gevolgd en afgerond, en de inhoud voldoende is begrepen.

Heb je nog vragen?

Wil je deze opleiding volgen, maar heb je nog vragen? Mail dan met info@expertgroepontwikkelingsvoorsprong.nl

Denk je gedurende deze opleiding “Ik wil toch aansluiten bij de groepsvariant van deze opleiding” dan kun je altijd besluiten om over te stappen naar deze variant, zonder extra kosten. Je betaalt alleen het verschil in tarief, meer niet. Je kunt dan aansluiten bij de groep die als eerstvolgende start, mits hier dan voldoende plek voor is.

Meer opleidingen