Begeleiding

Scholing op locatie

Voor professionals in de begeleiding, in het onderwijs en in de opvang

We bieden een aantal standaard, vaak veelgevraagde trainingen aan zoals Signaleren met Knappe Kleuters, Pientere Peuters of signaleren met Drie stappen bij hoogbegaafdheid. Ook de training werken met de taxonomie van Bloom en Aan het werk met knappe kleuters of met pientere peuters is een vast aanbod. 

Maar ook bij een standaard cursus gaan wij altijd in overleg om te zorgen dat het aansluit bij de organisatie, opvang of school. We bespreken vooraf waar de behoefte ligt en hoe we hierop kunnen aansluiten.

Naast dit aanbod kunnen we in overleg nog veel meer bieden, denk aan een cursus over executieve functies, mindset, verrijking, pedagogische sensitiviteit of een onderwerp als faalangst of onderpresteren.  We bespreken kort de kennis uit onderzoek en ervaring om daarna verder te gaan met toepassing in de praktijk. Tips en handvatten worden besproken, ook casusbespreking of intervisie is mogelijk. 

Tijdens de training is er ruimte voor uitwisseling van ervaringen met betrekking tot het onderwerp. Hierdoor ontstaat herkenning die bijdraagt aan het praktisch en invoelbaar maken van de stof, die bovendien verdieping van het inzicht geeft.

Groepsgrootte

Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheid om elkaar te inspireren en ieders vragen te beantwoorden, heeft een groepsgrootte tussen de 8 en 18 deelnemers de voorkeur. In overleg zijn andere groepssamenstellingen ook mogelijk.

 

Gastlocatie worden

Wil jij met jouw school of instelling gastlocatie voor een training worden? Lees hier hoe dit werkt en wat hier de voordelen van zijn.

Hoe werkt het?

Je zorgt voor een geschikte ruimte en je werft actief deelnemers binnen je netwerk.

Op de locatie zorg je voor een digibord (of beamer met scherm) en voor koffie en thee.

In ruil hiervoor mag jij:

• de data van de trainingen bepalen
• de training volgen op je eigen locatie, zonder reistijd

Daarnaast biedt de Expertgroep Ontwikkelingsvoorsprong jou:
• alle informatie die je nodig hebt om deelnemers binnen je netwerk te werven
• korting! Voor iedere derde externe deelnemer neemt één deelnemer van je eigen organisatie gratis deel.

Ik wil meer weten over de Scholing op locatie mogelijkheden

Vul onderstaand je gegevens in, dan nemen wij contact met je op.

Ik heb interesse in:

9 + 12 =