
Kosteloos en Online: Kennis en Inspiratiesessies
Digitale bijeenkomsten ter inspiratie en vergroten van kennis rond ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid
Openbare online kennisbijeenkomst met Juf Sofie!
Op woensdag 28 mei om 16 uur
Over het begeleiden van een plusklas: ervaringen, handvatten en tips.
Ook besteedt Sofie aandacht aan dubbel bijzondere kinderen in de plusklas.
Landelijk verwierf Juf Sofie bekendheid met de documentaire de Utopie van Sofie. Daarnaast is zij onderwijscolumniste, schrijver, spreker en nog veel meer. Boven alles is Sofie een juf met veel onderwijservaring.
Over het onderwerp Plusklas zegt Sofie zelf: “daar heb ik heeeeel veel ervaring mee, heb er zelf acht gehad, dus dat komt goed!”
Kortom, het wordt een buitengewoon boeiende en leerzame bijeenkomst, met ook ruimte voor vragen.
Als je er niet bij kunt zijn, meld je dan toch aan zodat je na afloop de link naar de opname ontvangt. Terugkijken kan tot 11 juni.
De volgende inspratiesessies zijn gepland, meld je hieronder aan. De inspiratiesessies duren ongeveer een uur en zijn waar mogelijk interactief. Ze worden niet opgenomen.
Na afloop krijgen de deelnemers de presentatie en de Zijnskenmerken poster gemaild.
Inspiratie Gemeente
14 mei om 9:00 uur
Maak kennis met het onderwerp hoogbegaafdheid. Wat heeft een gemeente te maken met dit onderwerp, wie hebben ermee te maken, wat kun je doen? Welke netwerkpartners hebben ermee te maken, hoe ziet de sociale kaart eruit, bij wie kun je terecht? Luister mee en stel de vragen die bij je leven.
Inspiratie Opvang
19 mei om 20.00 uur
Maak kennis met het onderwerp ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid. Wat is het, hoe kun je het herkennen, wat kunnen signalen zijn die je ziet in je groep of die je hoort van ouders en waarom is signalering van belang. Naast een uitleg is er ruimte om vragen te stellen.
Inspiratie Begeleiding
22 april om 9.00 uur
Een kennismaking met ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid voor professionals die kinderen begeleiden, coachen, behandelen of opvoedondersteuning geven. We bespreken kenmerken, signalen als het niet goed gaat, wat je kunt aanpassen in je begeleiding, en welke adviezen je kunt je geven.