Niveaubepaling – doortoetsen

Een niveaubepaling wordt gedaan om te weten wat een kind al kan, op welke manier hij met taken om gaat en soms ook om te zien welke kenmerken van hoogbegaafdheid daarbij een rol spelen. Dit wordt ook wel doortoetsen genoemd.  Voor deze bepaling kan je bij ons terecht.

Tijdens dit onderzoek wordt gewerkt aan taken en opdrachten. Wij doen dit op een speelse manier waardoor het voor het kind niet als testen of toetsen voelt. Het gesprek met het kind, tijdens het onderzoek, geeft ons vaak veel informatie over hoe het kind taken aanpakt, wat het kind erbij denkt en hoe hij zich voelt.

De bevindingen worden beschreven in een verslag. Er wordt aangegeven wat het kind heeft verteld en gedaan en wat hij heeft laten zien. Er wordt, naast het feitelijke niveau wat gezien is, ook een link gelegd met eventuele kenmerken van hoogbegaafdheid of aanpak/gedrag in het leren. De verkregen inzichten worden verwerkt in adviezen en handvatten voor school of voor de opvang, én soms ook voor ouders. Zo kan de begeleiding aangepast worden op wat het kind nodig heeft en volgt er vaak ook meer eenheid in inzicht en handelen.

Voor wie: kinderen van 3 tot 6 jaar oud

Kosten: vanaf € 400

Locatie: in overleg

Niveaubepaling wordt binnen de Expertgroep Ontwikkelingsvoorsprong uitgevoerd door een expert hoogbegaafdheid. Wil je een niveaubepaling aanvragen of hier meer informatie over ontvangen, vul dan het contactformulier in.

Wij delen geen persoonsgegevens met anderen en behandelen deze vertrouwelijk. Lees ons privacy statement als je meer wilt weten over ons beleid.

Contactformulier Niveaubepaling

7 + 9 =

Wij zijn thuis aan de slag gegaan met tips van Marieke en ik heb boekjes gelezen die zij ons aangeraden had. Dit was heel fijn en het ging ook enkele maanden goed. Helaas is langzaam de frustratie bij onze zoon weer naar de voorgrond gekomen. Marieke heeft ons in die periode echt super geholpen. Ze heeft verteld welke wegen te bewandelen en wat de mogelijkheden zijn voor vergoedingen en hulp. Geregeld heb ik met haar kunnen bellen en zijn we samen gaan brainstormen wat verder te doen. Vanwege de afstand hebben we besloten naar een andere coach te gaan, maar ik zal Marieke zeker aan anderen aanraden. Wat een hulp en wat een fijn mens!!!

Noortje Roelofsen

Moeder van Luuk