Observatie en signaleringsonderzoek

De Expertgroep Ontwikkelingsvoorsprong doet bij een vermoeden van een ontwikkelingsvoorsprong met enige regelmaat een signalering. Met behulp van onze eigen instrumenten wordt deze signalering uitgevoerd. Als er bij ouders of bij een professional vermoedens zijn, of als er twijfel is over een mogelijke ontwikkelingsvoorsprong, kan een signalering duidelijkheid geven. De bevindingen worden beschreven in een verslag. Er wordt een onderbouwing gegeven van het inzicht dat is ontstaan. Daarnaast worden handelingsadviezen gegeven, zowel voor ouders als voor opvang of school.

Het is daarnaast mogelijk een observatie aan te vragen waarbij het kind in de opvang, bij de gastouder of in de klas wordt geobserveerd. Het doel hiervan is het verkrijgen van een beter beeld van het gedrag en welbevinden van het kind in de groep, naast inzicht in de mogelijke behoeften van het kind.

De observaties en bevindingen worden beschreven in een observatieverslag en aangevuld met handelingsadviezen.

Als experts op het gebied van ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid zijn wij goed bekend met de kenmerken van deze kinderen, zeker ook in een onderzoekssituatie of in een klassituatie.

Ons doel is om samen met ouders en andere begeleiders een goed beeld te krijgen van de ontwikkeling en de ‘zijnskenmerken’ van het kind om zo passende handelingsadviezen te kunnen geven.

Voor wie:     kinderen van 1 tot 6 jaar oud

Kosten:        vanaf € 400,-

Locatie:       in overleg

Signaleringsonderzoek wordt binnen de Expertgroep Ontwikkelingsvoorsprong uitgevoerd door een expert hoogbegaafdheid. Wil je een onderzoek of een observatie aanvragen of hier meer informatie over ontvangen, vul dan het contactformulier in.

Lees ons privacy statement voor informatie over gegevens.

Contactformulier Signaleringsonderzoek

15 + 8 =

De vroegsignalering en het deskundig advies van de Expertgroep Ontwikkelingsvoorsprong heeft onze peuter al meteen een goede start op de basisschool gegeven.

Nu, vijf jaar later, kunnen we nog steeds regelmatig rekenen op hun betrokkenheid en steun.

Annemarie Tel

Moeder van Iris

Eerder heb ik fijne tips van jullie gekregen voor de peutergroep in Houten voor Lina van 2.5 jr en de kleuterplusgroep in Amstelveen voor onze Daan van 4 jr.

Inmiddels is Daan getest en zit hij net als broer Lars op de Happy Kids school in Utrecht. Dit is een bekostigde fulltime hb school. En Daan bloeit op!! Hij is actiever, vrolijk, slaapt beter en heeft minder buikpijn.

k mail zodat jullie deze school ook in jullie assortiment aan tips hebben. Een kleuterklas op een hb school is volgens mij best uniek. Het zou fijn zijn als meer kinderen op deze school kunnen opbloeien.

Moeder van drie hoogbegaafde kinderen