AAN HET WERK MET PIENTERE PEUTERS

Training voor professionals in de kinderopvang, peuterspeelzaal en gastouder

Wil je weten hoe je een peuter met een ontwikkelingsvoorsprong goed kunt begeleiden? Vraag je je af wat je voor uitdaging kunt bieden in de groep? Of merk je dat een pientere peuter niet goed tot spelen komt of aansluiting mist bij kinderen uit de groep? 

Bij deze training leer je hoe je pientere peuters de uitdaging kunt bieden die zij nodig hebben. Hoe je hen zo kunt begeleiden dat zij durven laten zien wat zij kunnen en zich veilig voelen in de groep. Hierdoor zul je vol vertrouwen gaan ervaren hoe veel energie je kunt krijgen van enthousiaste pientere peuters.

Daarnaast wordt in deze training je eigen creativiteit gestimuleerd. We laten zien hoe je eenvoudig materiaal, dat je al in je groep hebt, kunt verrijken en hoe je elkaar kunt inspireren om tot nog meer opdrachten en spelideeën te komen. Daarnaast bespreken we materialen die uitdagend genoeg zijn voor pientere peuters, en hoe je ze in kunt zetten zodat ook zij tot spelen komen. Je gaat met nieuwe inzichten en veel praktische tips naar huis waarmee je al direct de volgende dag het geleerde kunt toepassen in je werk.
Tijdens de training is ruimte voor uitwisseling van ervaringen met betrekking tot het onderwerp. Hierdoor ontstaat herkenning die bijdraagt aan het praktisch en invoelbaar maken van de stof.

Resultaat

  • Je weet welke kinderen extra uitdaging nodig hebben;
  • Je weet wat belangrijk is in de begeleiding van deze kinderen;
  • Je kunt op verschillende manieren uitdaging voor hen creëren;
  • Je weet waar je op moet letten bij het bieden van uitdaging;
  • Je kunt zorgen voor continuïteit in de ontwikkellijn van pientere peuters.

Groepsgrootte

Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheid elkaar te inspireren en vragen te stellen, heeft een groepsgrootte tussen de 8 en 18 deelnemers de voorkeur.

Training op maat

Bij wensen buiten deze beschrijving bespreken wij graag de mogelijkheden om de scholing op maat vorm te geven.

Tijdsinvestering

Deze training bestaat uit 2 dagdelen van 3 uur. Het tarief voor deze training is € 295,- per persoon inclusief btw en materiaal. Het tarief voor ‘in company’ trainingen wordt bepaald in overleg.

 

Voor wie?

Deze training is geschikt voor professionals, die kinderen in de leeftijd tussen de 0 en 4 jaar, begeleiden.

Training volgen?

Deze training wordt over het algemeen via een gast-locatie aangeboden. Als deelnemer bij een gast-locatie aansluiten kan uiteraard ook.
Daarnaast kan de training ‘in company’ gegeven worden.
Om deze scholing op maat vorm te geven voor jouw organisatie raden wij aan contact op te nemen om mogelijkheden en wensen te bespreken.
Wil je deelnemen aan een training? Schrijf je dan in via onderstaand formulier.

Contactformulier voor informatie of deelname

5 + 5 =

Liever mailen?

Heb je een vraag, wens of opmerking? Klik dan hier om direct een mail naar ons te sturen.

Gastlocatie worden?

 

Als je gastlocatie voor een training wordt dan heb je veel voordeel. Je mag namelijk de datum van de training bepalen én je hoeft niet te reizen. Bovendien kun je zoveel korting verdienen dat je gratis kunt deelnemen aan de training.

Meer weten?

[enormail_form form_id=1]

"Bedankt voor alle inspiratie en creativiteit. Kinderen groeien hiervan!"

een nieuwsbrieflezer