WAT HELPT JOU VERDER

Een instrument, training, onderzoek of een organisatieadvies

Signaleringsinstrumenten

        Kijk hier voor verschillende signaleringsinstrumenten voor kinderopvang, basisonderwijs, jeugdgezondheidszorg, professionals in de gezondheidszorg en speciaal onderwijs

Werkboek Bloom voor kleuterleerkrachten

Cursussen en opleidingen

 Zorg, gezondheidszorg en jeugd

Kinderopvang en peuterspeelzaal

Basisonderwijs

Referenties

Marieke ken ik al enkele jaren in verband met haar expertise rondom het onderwerp hoogbegaafdheid binnen de JGZ.

Als GGD hebben wij in 2018 een scholing aangeboden aan onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en opvoedadviseurs en het voorbereiden van deze scholing alleen al was heel erg fijn.

De samenwerking was heel prettig, Marieke voelt goed aan wat wij als JGZ nodig hebben en de scholing is als zeer positief ervaren.

Vanessa Wenners Lo-A-Njoe

Stafpedagoog en orthopedagoog, GGD Hollands Noorden

Marieke wist op een rustige en duidelijk manier tegemoet te komen aan onze concrete hulpvragen. Dit heeft zij in een overzichtelijke presentatie gedaan, waarbij niet de presentatie leidend was, maar juist het gesprek.

Ook schuwde zij niet om in te gaan op vragen en wat er leefde onder de deelnemers. Vanuit haar kennis, visie en kunde wist ze een prettige en leerzame bijeenkomst neer te zetten die deed verlangen naar meer van dit soort verrijkende bijeenkomsten.

Kim de Winter

Adviseur passend onderwijs / psycholoog, Schooladviesdienst Wassenaar

Knappe Kleuters heeft diverse pluspunten. Leerkrachten signaleren op dezelfde wijze. Dit zorgt voor een rode draad op de school. 

Doordat de ouders betrokken worden koppel je heel veel informatie direct terug met ouders. Je merkt gelijk of dat wat ze laten zien tijdens dit moment ook echt bij de kinderen past. Zo kun je onderpresteren actief voorkomen/ oplossen.

Het signaleringsinstrument is breder inzetbaar. We krijgen ook aanvullende informatie die van belang is voor de leerkracht. Interesses, verlegenheid of juist niet, creativiteit, vragen, etc. 

De digitale formulieren bij Knappe Kleuters zijn heel prettig omdat je alles op 1 plek hebt! Het is eenvoudig en overzichtelijk. De vragenlijst voor ouders is heel makkelijk te versturen en komt direct in het systeem. Je kunt ook direct een datum voor een gesprek meesturen en dus is het maar 1 handeling voor de leerkracht.

Wat mij betreft is Knappe kleuters een succes, de aanvullende theoretische informatie is ook prettig als mensen nog niet zoveel kennis hebben op dit gebied. Heb je kennis op het gebied van meer- en hoogbegaafdheid dan zul je zien dat dit model houvast kan bieden en je eigen expertise een extraatje kan zijn tijdens het volgen van dit model!

Rian Pot

Leerkracht basisonderwijs en specialist hoogbegaafdheid & excellentie, Paus Johannes en Holthuizen Haaksbergen

Gastlocatie worden?

 

Als gastlocatie voor een training heb je veel voordeel. Je mag dan namelijk de datum van de training bepalen én je hoeft niet te reizen. Bovendien kun je zoveel korting verdienen dat je gratis kunt deelnemen aan de training.

Meer weten?

 

[enormail_form form_id=1]

"Bedankt voor alle inspiratie en creativiteit. Kinderen groeien hiervan!"

een nieuwsbrieflezer