FAALANGST EN LEREN DOORZETTEN

Training voor professionals uit zorg en onderwijs 

Verander je mindset en durf te groeien!

Laat een kind niet zien wat hij kan? Heeft hij moeite met afmaken wat hij is begonnen of heeft hij moeite met doorzetten als het moeilijk wordt? Gaat hij uitdagingen uit de weg omdat hij bang is fouten te maken? Dan is de kans groot dat bij dit kind een vaste mindset de overhand heeft.

In deze training leer je wat een vaste mindset is en hoe je het herkent bij een kind, maar ook bij jezelf. Je leert hoe een vaste mindset naar een groeimindset kan veranderen en hoe je dit bij een kind kunt aanmoedigen. Hierdoor groeit de motivatie om te leren, vermindert de faalangst en vergroot het doorzettingsvermogen. Niet alleen van het kind, maar waarschijnlijk ook van jou! Dat maakt deze training zo inspirerend!

Mindset

De theorie over mindset is gebaseerd op dertig jaar onderzoek van de beroemde psychologie professor op de universiteit van Stanford in de VS, Carol Dweck. Mindset gaat over de overtuiging die je hebt over jezelf met betrekking tot je eigen mogelijkheden en talenten. Hier volgt een gedetailleerde beschrijving ervan, gebaseerd op Carol Dwecks theorie en onderzoek.

Als je overtuigd bent van iets, weet je zeker dat het zo is. Bij een vaste mindset ben je overtuigd in het onveranderbaar zijn van je mogelijkheden en talenten. Je denkt dat je met een bepaalde aanleg geboren bent en dat je dat niet kunt veranderen. Als je deze mindset hebt zie jij het maken van fouten, iets niet snel beheersen of hard moeten oefenen voor resultaat, als een teken dat je er geen aanleg voor hebt.

Heel anders is de overtuiging van de groei mindset! Met een groei mindset ga je er vanuit dat aanleg niet zo belangrijk is. Het gaat erom dat je, waar je ook begint, altijd kunt groeien. Het is het groeien dat telt, niet de aanleg. Een voordeel ervan is dat oefenen en fouten maken juist de weg naar groei zijn. En zolang je wilt groeien, doe je dit door te oefenen en te proberen.

In die groei mindset beleef je wat je kunt niet als kern van wie je bent. Wat je kunt en wat nog niet, is dan het startpunt voor hoe je verder kunt ontwikkelen. Een zeer belangrijk kenmerk van de groei mindset is: wat je wel of niet kunt is niet bepalend voor je zelfbeeld. Dit geeft een enorme bevrijding! Als je iets nog niet kan of fout doet, dan is dat opeens ook geen persoonlijk falen meer.

Training op maat

In deze training wordt de mindset theorie toegelicht en praktisch gemaakt met behulp van voorbeelden en concrete handvatten. Als een deel van deze theorie al bekend is dan kan gekozen worden voor een aangepaste inhoud of kortere training.

Resultaat

• Je weet waar je een vaste mindset aan kan herkennen;
• Je kent de verschillen tussen een vaste en een groeimindset;
• Je kunt je begeleiding afstemmen op het stimuleren van een groeimindset;
• Je hebt handvatten om een kind individueel te begeleiden op mindset;
• Je hebt meer inzicht in je eigen mindset en hoe je zelf naar een groeimindset kan ontwikkelen.

Voor wie?

Voor iedereen die werkt met kinderen zoals pedagogisch medewerkers, intern begeleiders, leerkrachten, kindercoaches, psychologen.

 

Tijdsinvestering

De training bestaat uit 2 dagdelen van elk 3 uur. Deze dagdelen kunnen eventueel ook op dezelfde dag worden gegeven.

Tarief training

Het tarief van deze training is € 295,- inclusief btw en materiaal per persoon. Bij de verkorte training waarbij één dagdeel wordt gevolgd is het tarief € 150,- inclusief btw en materiaal per persoon.

Training volgen?

Deze training wordt over het algemeen via een gast-locatie aangeboden. De voorwaarden en voordelen van deze vorm vind je hier. Als deelnemer bij een gast-locatie aansluiten kan uiteraard ook.
Daarnaast kan de training ‘in company’ gegeven worden.
Om deze scholing op maat vorm te geven voor jouw organisatie raden wij aan contact op te nemen om mogelijkheden en wensen te bespreken.
Wil je deelnemen aan een training? Schrijf je dan in via onderstaand formulier.

Ik doe mee, of wil meer weten over deze training

1 + 11 =

Gastlocatie worden?

 

Als je gastlocatie voor een training wordt dan heb je veel voordeel. Je mag namelijk de datum van de training bepalen én je hoeft niet te reizen. Bovendien kun je zoveel korting verdienen dat je gratis kunt deelnemen aan de training.

Meer weten?

[enormail_form form_id=1]

"Bedankt voor alle inspiratie en creativiteit. Kinderen groeien hiervan!"

een nieuwsbrieflezer