ONTWIKKELINGSVOORSPRONG EN HOOGBEGAAFDHEID IN BEELD

Training voor professionals in de jeugdgezondheidszorg, jeugdzorg en kinderopvang

Bij deze training leer je hoogbegaafdheid te herkennen en krijg je handvatten voor de begeleiding. Hij is gericht op professionals die werken met kinderen in de leeftijd tot 0 tot 18 jaar.

Doel:

Professionals kunnen na afloop van de scholing hoogbegaafdheid herkennen en weten wat zij kunnen doen om hun begeleiding hierop aan te passen.

Wat komt aan bod:

– Theorie over hoogbegaafdheid. Aan de hand van de belangrijkste modellen leer je wat een ontwikkelingsvoorsprong is.
– We bespreken gedachten, overtuigingen en vooroordelen aan de hand van stellingen en wetenschappelijke inzichten.
– De kenmerken, gedragingen, specifieke vragen en verwante problemen die signalen kunnen zijn van hoogbegaafdheid worden behandeld
– Handvatten voor het begeleiden en tips voor een goede houding naar en relatie met het kind
– De ondersteuningsbehoefte van opvoeders en professionals komt naar voren middels voorbeelden en casussen.
– We bespreken adviezen, hulpmiddelen en doorverwijsmogelijkheden

Met behulp van oefeningen, beeldmateriaal en voorbeelden wordt de theorie inzichtelijk gemaakt en krijg je praktische handvatten voor het toepassen van de opgedane kennis in je werk.

Vaardigheden om ouders te begeleiden als er sprake is van een ontwikkelingsvoorsprong of hoogbegaafdheid worden tijdens de scholing getraind.

Tarieven

Deze training bestaat uit 1 dagdeel van 3 uur. Het tarief voor deze training is € 150,- inclusief btw en materiaal, per persoon. Het tarief voor ‘in company’ trainingen wordt bepaald in overleg.

 

Training volgen?

Deze training wordt over het algemeen via een gastlocatie aangeboden. Als deelnemer bij een gastlocatie aansluiten kan uiteraard ook. Daarnaast kan de training ‘in company’ gegeven worden.

Groepsgrootte

Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheid om elkaar te inspireren en vragen te stellen, heeft een groepsgrootte tussen de 8 en 18 deelnemers de voorkeur.

Deelnemen aan of meer informatie over deze training? Vul onderstaand contactformulier in. Deze training op aangepaste wijze vorm geven in jouw organisatie? Bespreek de mogelijkheden met ons, we denken graag met je mee.

Stel je vraag of meld je aan

6 + 15 =

Liever mailen?

Heb je een vraag, wens of opmerking? Klik dan hier om direct een mail naar ons te sturen.

Gastlocatie worden?

 

Als je gastlocatie voor een training wordt dan heb je veel voordeel. Je mag namelijk de datum van de training bepalen én je hoeft niet te reizen. Bovendien kun je zoveel korting verdienen dat je gratis kunt deelnemen aan de training.

Meer weten?

[enormail_form form_id=1]

"Bedankt voor alle inspiratie en creativiteit. Kinderen groeien hiervan!"

een nieuwsbrieflezer