MAAK EEN GOEDE START

Volg de training signaleren met Knappe Kleuters

Herken jij kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong?

Je wilt kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong tijdig herkennen maar je weet niet precies hoe? Jij of ouders vermoeden dat er sprake is van een ontwikkelingsvoorsprong, maar je weet niet goed hoe je dit kunt onderbouwen? En hoe krijg je het kind en zijn ontwikkeling goed in beeld, zodat je weet hoe je hierop moet aansluiten?

Deze training geeft je alle handvatten die je nodig hebt. Met behulp van het instrument Knappe Kleuters kun je concreet en goed gefundeerd starten met signaleren vanaf het begin: het moment waarop een kind start met de basisschool.

Doel

Je kunt met behulp van het signaleringsinstrument Knappe Kleuters een ontwikkelingsvoorsprong bij kleuters herkennen en onderbouwen. Je kunt je benadering en de ondersteuning aanpassen aan de behoefte van deze kleuter.

Inhoud

De belangrijkste theorie over ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid wordt behandeld en vertaald naar de praktijk, waardoor inzicht ontstaat in het brede spectrum van signalen en hoe je deze bij jonge kinderen herkent.

Het signaleren vindt plaats met behulp van de verschillende onderdelen uit het instrument Knappe Kleuters. De werking van dit instrument wordt tijdens de training goed toegelicht en er wordt mee geoefend zodat je hiermee in de praktijk direct aan de slag kunt.

Als er een vermoeden is van een ontwikkelingsvoorsprong, dan is er aanleiding om verder te kijken. Met behulp van de opdrachten uit Knappe Kleuters ontstaat er meer zich op het niveau en de manier van denken van deze kleuter. We gaan aan de slag met een aantal opdrachten en bespreken de mogelijke uitkomsten.

Natuurlijk wil je een gesignaleerde kleuter blijven volgen om zijn niveau en de specifieke uitdagingen en behoeften goed in de gaten te houden. De map Knappe Kleuters bevat hiervoor een aantal hulpmiddelen die we bespreken en in praktijk brengen.
Zo krijg je handigheid in het gebruik van alle onderdelen en wordt de toegevoegde waarde van al deze onderdelen duidelijk.

Tijdens de training is veel ruimte voor uitwisseling van ervaringen met betrekking tot het onderwerp. Hierdoor ontstaat herkenning die bijdraagt aan het praktisch en invoelbaar maken van de stof.

Resultaat

Je kunt kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong signaleren;
• Je weet hoe je in de praktijk met het instrument Knappe Kleuters werkt;
• Je hebt handvatten om de behoeften van kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong in beeld te krijgen en je weet wat er aan ondersteuning nodig is;
• Je levert een positieve bijdrage aan een doorgaande ontwikkeling van kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong!

Tijdsinvestering

Deze training bestaat uit 2 dagdelen van elk 3 uur. Deze dagdelen kunnen eventueel ook op dezelfde dag worden gegeven.

Groepsgrootte

Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheid om elkaar te inspireren en vragen te stellen, heeft een groepsgrootte tussen de 8 en 18 deelnemers de voorkeur.

Tarieven

Deze training bestaat uit 2 dagdelen van 3 uur. Het tarief voor deze training is € 295,- per persoon inclusief btw en materiaal. Het tarief voor ‘in company’ trainingen wordt bepaald in overleg.

 

Training volgen?

Deze training wordt over het algemeen via een gastlocatie aangeboden. Als deelnemer bij een gastlocatie aansluiten kan uiteraard ook. Daarnaast kan de training ‘in company’ gegeven worden.

Voor wie?

Leerkrachten van groep 1, 2 en eventueel 3, intern begeleiders, remedial teachers, zorgcoördinatoren en hoogbegaafdheidsdeskundigen.

Andere mogelijkheden

Wil je na deze training ook graag meer weten over het aanbod en de begeleiding van kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong, volg dan ook de training ‘Aan het werk met Knappe Kleuters’.

Bij wensen buiten de beschrijving bespreken wij graag de mogelijkheden om de scholing rond signaleren op maat vorm te geven. Ook wensen met betrekking tot scholing van een volledige organisatie of een heel team kunnen worden overlegd om te komen tot het juiste maatwerk. Via het contactformulier kan je aangeven op welke manier en wanneer je zou willen overleggen.

 

Contactformulier voor informatie of aanmelden

6 + 12 =

Gastlocatie worden?

 

Als je gastlocatie voor een training wordt dan heb je veel voordeel. Je mag namelijk de datum van de training bepalen én je hoeft niet te reizen. Bovendien kun je zoveel korting verdienen dat je gratis kunt deelnemen aan de training.

Meer weten?

[enormail_form form_id=1]

"Bedankt voor alle inspiratie en creativiteit. Kinderen groeien hiervan!"

een nieuwsbrieflezer