MAAK EEN GOEDE START

Volg de training signaleren met Pientere Peuters

Herken jij peuters met een ontwikkelingsvoorsprong?

Je wilt kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong herkennen maar weet nog niet hoe? Je vermoedt dat er sprake is van een ontwikkelingsvoorsprong, maar je weet nog niet hoe je dit kunt onderbouwen? Misschien vragen ouders jou om hun kind met ontwikkelingsvoorsprong goed te begeleiden en weet je niet goed wat zij nu van jou verwachten.

In deze training krijg je antwoord op al je vragen rondom het herkennen van een ontwikkelingsvoorsprong. Daarnaast krijg je praktische handvatten hierbij. Met behulp van het instrument Pientere Peuters leer je concreet en goed gefundeerd te signaleren, vanaf het moment dat het kind bij jou in de groep start. Dit kan zijn als baby, als dreumes of als peuter. Pientere Peuters sluit bij die verschillende doelgroepen aan.

 Doel

Je kunt met behulp van het signaleringsinstrument ‘Pientere Peuters, vanaf de eerste oogopslag’ een ontwikkelingsvoorsprong bij kinderen tussen de 0 en 4 jaar signaleren. Daarbij wordt de ontwikkeling van het kind in volle breedte in beeld gebracht zodat je hier goed op kan gaan aansluiten.

Bovendien

Je weet wat belangrijk is in jouw benadering en bij het ondersteunen van deze kinderen. Je kunt hierover goed voorbereid in gesprek gaan met ouders.

Voor wie?

Professionals die werken met jonge kinderen, bijvoorbeeld in de kinderopvang, gastouders, de peuterspeelzaal, of in de jeugdzorg.

Tijdsinvestering

Deze training bestaat uit 2 dagdelen van elk 3 uur. Deze dagdelen kunnen ook op dezelfde dag worden gegeven.

Inhoud

De belangrijkste theorie over ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid wordt behandeld en vertaald naar de praktijk. Hierdoor ontstaat inzicht in het brede spectrum van signalen en hoe deze te herkennen zijn bij jonge kinderen.

Het signaleren vindt plaats met behulp van de verschillende onderdelen uit het instrument Pientere Peuters. De werking van dit instrument wordt bij de training toegelicht en er wordt mee geoefend zodat je hiermee in de praktijk direct aan de slag kan.

Als er inzicht en grip is op het signaleren dan rijst vanzelfsprekend de vraag: wat te doen op het moment dat je deze kinderen signaleert? Wat is er nodig in de ondersteuning van deze kinderen? Hierover geven wij tips en adviezen, gebaseerd op tal van onderzoeken en ervaringen.

Tijdens de training is veel ruimte voor uitwisseling van ervaringen met betrekking tot het onderwerp. Hierdoor ontstaat herkenning die bijdraagt aan het praktisch en invoelbaar maken van de stof, die bovendien verdieping van het inzicht geeft.

Groepsgrootte

Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheid om elkaar te inspireren en ieders vragen te beantwoorden, heeft een groepsgrootte tussen de 8 en 18 deelnemers de voorkeur.

Resultaat

• Je kunt peuters met een ontwikkelingsvoorsprong signaleren;
• Je weet hoe je met het instrument Pientere Peuters werkt;
• Je weet wat deze kinderen aan ondersteuning nodig hebben;
• Je voorkomt problemen die kunnen ontstaan bij onjuiste benadering;
• Je levert een positieve bijdrage aan een doorgaande ontwikkeling van peuters met een ontwikkelingsvoorsprong!

Tarieven

Deze training bestaat uit 2 dagdelen van 3 uur. Het tarief voor deze training is € 295,- per persoon inclusief btw en materiaal. Het tarief voor ‘in company’ trainingen wordt bepaald in overleg.

Training volgen?

Deze training wordt over het algemeen via een gastlocatie aangeboden waarbij geïnteresseerden kunnen aansluiten. Daarnaast geven we de training ook ‘in company.’

Bij wensen buiten deze beschrijving bespreken wij graag de mogelijkheden om de scholing rond signaleren op maat vorm te geven. Ook wensen met betrekking tot scholing van een volledige organisatie of een heel team kunnen worden overlegd. Wil je ons hierover spreken? Vul dan het contactformulier in.

Formulier voor vragen of aanmelding

11 + 3 =

Liever mailen?

Heb je een vraag, wens of opmerking? Klik dan hier om direct een mail naar ons te sturen.

Gastlocatie worden?

 

Als je gastlocatie voor een training wordt dan heb je veel voordeel. Je mag namelijk de datum van de training bepalen én je hoeft niet te reizen. Bovendien kun je zoveel korting verdienen dat je gratis kunt deelnemen aan de training.

Meer weten?

[enormail_form form_id=1]

"Bedankt voor alle inspiratie en creativiteit. Kinderen groeien hiervan!"

een nieuwsbrieflezer