TRAINING VERRIJKING HEB JE AL IN HUIS

Training voor professionals die werken met pientere peuters 

Hoe kun je het spel van pientere peuters zo verrijken dat er voor hen ook voldoende uitdaging aanwezig is? Hoe kunnen zij net zo leren van het spelen als andere peuters, ook al zijn zij op een ander punt in hun ontwikkeling? Als je wilt weten hoe je materiaal zo kunt inzetten dat het uitdagend wordt, hoe je een vraag of opdracht kunt toevoegen om het spel te verdiepen, of hoe je kunt zorgen dat ook deze peuters tot rijk spel komen waar ze van genieten en van leren, volg dan deze training!

We gaan aan de slag met dat wat je zelf al in huis hebt. Met je eigen vaardigheden en creativiteit. Niet iedereen denkt dat zij in huis heeft wat nodig is om verrijking te bieden. Bij deze training leer je wat je wel in huis hebt. En daar ga je effectief gebruik van leren maken.

Doel

Je weet wat pientere peuters nodig hebben om tot rijk spel te komen. Je kunt daarbij zelf eenvoudig verrijkingsopdrachten maken thema’s en materialen. 

 

Inhoud

We kijken in deze training naar materialen die ingezet kunnen worden en hoe je gangbare materialen kunt aanpassen voor pientere peuters. Je eigen creativiteit wordt in deze training gestimuleerd. We laten zien hoe je op eenvoudige wijze reeds aanwezig materiaal kunt verrijken en hoe je elkaar heel gemakkelijk kunt inspireren om tot nog meer opdrachten en vragen te komen. Daarnaast kijken we hoe kinderen leren van spel en hoe dit bij pientere peuters op een andere manier en op een ander niveau gebeurt. Je krijgt handvatten hoe je hier zicht op kunt krijgen en hoe je hier op in kunt spelen. We oefenen met voorbeelden uit de praktijk van de cursisten.  

Tijdens de training is ruimte voor uitwisseling van ervaringen met betrekking tot het onderwerp ‘verrijking’. Hierdoor ontstaat herkenning die bijdraagt aan het praktisch en invoelbaar maken van de stof, en die bovendien verdieping van het inzicht geeft.
Bij wensen buiten deze beschrijving bespreken wij graag de mogelijkheden om de scholing rond ‘verrijking’ op maat vorm te geven. Ook wensen met betrekking tot scholing van een volledige organisatie of een heel team kunnen worden overlegd om te komen tot het juiste maatwerk. Neem hiervoor via onderstaand formulier contact met ons op.

Resultaat

• Je kunt op een aantal eenvoudige manieren materiaal en opdrachten verrijken;
• Je kunt verrijken met behulp van materiaal dat al aanwezig is;
• Je kunt pientere peuters begeleiden om tot rijk spel te komen waar ze van genieten en van leren.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor pedagogisch medewerkers en andere professionals die werken met kinderen tot vier jaar. 

 

Omdat het een training betreft van één dagdeel is de tijd beperkt en richt de inhoud zich echt op het verrijken zelf. Het is belangrijk dat deelnemers vooraf al op de hoogte zijn van signaleren van een ontwikkelingsvoorsprong. Zij weten welke kinderen behoefte hebben aan uitdagend en verrijkt spel. 

Tarieven

Deze training bestaat uit 1 dagdeel van 3 uur. Het tarief voor deze training is € 150,- per persoon. Het tarief voor ‘in company’ trainingen wordt bepaald in overleg.

 

Groepsgrootte

Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheid om elkaar te inspireren en vragen te stellen, heeft een groepsgrootte tussen de 8 en 18 deelnemers de voorkeur.

Training volgen?

Deze training wordt over het algemeen via een gastlocatie aangeboden. De voorwaarden en voordelen van deze vorm vind je hier. Als deelnemer bij een gastlocatie aansluiten kan uiteraard ook.
Daarnaast kan de training ‘in company’ gegeven worden. Voor meer informatie of aanmelding: vul het contactformulier in.

Contactformulier voor informatie of aanmelden

3 + 7 =

Liever mailen?

Heb je een vraag, wens of opmerking? Klik dan hier om direct een mail naar ons te sturen.

Gastlocatie worden?

 

Als je gastlocatie voor een training wordt dan heb je veel voordeel. Je mag namelijk de datum van de training bepalen én je hoeft niet te reizen. Bovendien kun je zoveel korting verdienen dat je gratis kunt deelnemen aan de training.

Meer weten?

[enormail_form form_id=1]

"Bedankt voor alle inspiratie en creativiteit. Kinderen groeien hiervan!"

een nieuwsbrieflezer