WAARDEVOLLE DOWNLOADS

Geregeld nieuwe downloads beschikbaar. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte.

Wij delen graag informatie zodat iedereen straks weet hoe een jong hoogbegaafd kind te herkennen is en wat dit kind nodig heeft.

Help je ons mee met deze missie? Delen = vermenigvuldigen. Deel deze downloads of onze blogs met je collega’s, mensen die jouw kind begeleiden, je leidinggevende, ouders, alle anderen die met kinderen werken. Hoe meer deze kennis verspreid wordt, hoe beter wordt het jonge hoogbegaafde kind gezien en begeleid.

Hieronder kan je lezen welke downloads wij voor je hebben gemaakt en kan je de documenten ook direct downloaden. Deel je de downloads met anderen? Mochten er nieuwe downloads op deze pagina verschijnen, dan melden wij dit in onze nieuwsbrief. Onder de downloads kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Folder Ontwikkelingsvoorsprong

Ben je op zoek naar informatie over ontwikkelingsvoorsprong om uit te delen? Wil je iemand laten weten wat ontwikkelingsvoorsprong betekent?

Wij hebben een korte uitleg op papier gezet waarin de eerste informatie die nodig is om te weten vermeld staat. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze folder en het protocol in je mail.

Protocol vervroegde instroom basisschool

Wil je praktische tool bij een wens voor vervroegde instroom op de basisschool?

Dit document is bedoeld om het gesprek tussen ouders en school te ondersteunen. Je kunt dit vanuit de kinderopvang aan ouders meegeven, je kunt dit als directie of leerkracht als leidraad aandragen en je kunt dit als ouder meenemen naar het gesprek.

Poster: Tips bij ontwikkelingsvoorsprong

Ja. tips! Wij merken dat concrete tips altijd heel erg welkom zijn.  We hebben de beste tips vormgegeven in een poster voor aan de muur of als input voor een bespreking.

De tips zijn heel handig om direct toe te passen én zetten je aan het denken over je handelen. Twee vliegen in één klap.  En delen mag natuurlijk.

Lezen over hoogbegaafdheid

Wil je (prenten)boeken lezen met kinderen? Of jezelf wat houvast bieden door meer kennis over hoogbegaafdheid op te doen?

 

Poster Zijnskenmerken

Zijnskenmerken zijn erg belangrijk in kennis over hoogbegaafdheid en ontwikkelingsvoorsprong. Ze zorgen voor herkenning en begrip en ze geven handvatten voor begeleiding. 

"Bedankt voor alle inspiratie en creativiteit. Kinderen groeien hiervan!"

een nieuwsbrieflezer