Herken Hoogbegaafdheid

Kaartenset voor professionals die werken met kinderen

Het herkennen van hoogbegaafdheid is niet eenvoudig omdat hoogbegaafde kinderen, net als alle kinderen, enorm van elkaar kunnen verschillen. Om die reden vind je in deze kaartenset een verscheidenheid aan uitingen en kenmerken. Ook lees je welke specifieke problemen nogal eens voorkomen bij deze doelgroep, omdat die een eerste signaal kunnen zijn.

Door een aantal signalen te combineren en verder te onderzoeken, kun je hoogbegaafdheid gaan herkennen. Deze set is niet bedoeld om te diagnosticeren, maar om alert te worden op die signalen. Ook als het idee leeft dat dit niet aan de orde is, bijvoorbeeld bij lage score op toetsen, geen hoge score op een IQ-test of andere indruk door afwijkend gedrag.

Je kunt deze informatie meenemen in je kennismaking met, en begeleiding van het kind. Hoogbegaafdheid speelt namelijk een grote rol in het wezen van het kind en dus ook in zijn gedrag. Het heeft invloed op de begeleiding of behandeling en het helpt je om te begrijpen waarom een kind doet zoals hij doet. Als je daar meer zicht op hebt, dan helpt het je ook om een goed beeld van het kind te krijgen. Daarnaast is het inzicht van belang bij het stellen van een diagnose.

Met deze kaarten willen we je graag ondersteunen bij het herkennen van deze kinderen en hun behoeften. De set is bedoeld voor een eerste duiding.

Extra bij aanschaf van deze set

Je krijgt toegang tot een webpagina met veel aanvullend informatie over hoogbegaafdheid. Zo heb je de kaartenset op je bureau als praktisch hulpmiddel bij de hand en kun je je verder verdiepen op het moment dat het uitkomt.

Training

Je wordt niet alleen maar wijs van lezen. Vaak is persoonlijke uitleg naast praktische oefening niet alleen verhelderend maar ook stimulerend. Dit kan heel goed vormgegeven worden binnen scholing of training. Wil je weten wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op via het formulier of stuur ons een bericht.

Prijs

De kaartenset Herken Hoogbegaafdheid kost € 19,50. Dit is inclusief btw, exclusief eventuele verzendkosten.
Naast de kaartenset krijg je toegang tot de besloten webpagina met veel informatie over hoogbegaafdheid, zoals over ontwikkeldoelen, de menstekening van Goodenough, tips en adviezen, groepen en stichtingen over hoogbegaafdheid waarnaar verwezen kan worden.

Wil je weten of deze set voor jou een goede aanvulling is? Neem gerust contact op en we bespreken het samen.

Trainingen

Een training vergroot de effectiviteit van het signaleren met de set. Wil je een workshop of training volgen of hier meer over weten, stuur dan een mail via onderstaande knop.

Inkijkje

Wil je een beeld krijgen van de kaartenset? Hier kun je een aantal pagina’s uit de set bekijken.

 

Lees hier meer over onze andere trainingen uit ons aanbod.

Contactformulier Herken Hoogbegaafdheid

9 + 2 =