Pientere Peuters

Pientere Peuters is een eenvoudig instrument om kinderen met een  ontwikkelingsvoorsprong te herkennen en hen de juiste ondersteuning te bieden. Het instrument is gemaakt voor de signalering van ontwikkelingsvoorsprong bij kinderen van 0-4 jaar.

Hoe werkt het?

  • Je neemt kennis van de theorie in het instrument;
  • Ouders leveren, als belangrijke bron, informatie over de ontwikkeling van hun kind. Er is een vragenlijst in het instrument aanwezig bij deze stap;
  • In gesprek met ouders wordt deze vragenlijst uitgebreid besproken;
  • Er worden observaties en spelobservaties gedaan;
  • Er wordt eventueel een extra gesprek met ouders gevoerd;
  • Naar aanleiding van alle informatie is het mogelijk om een vermoeden van een ontwikkelingsvoorsprong vast te stellen.

Deze eenvoudige manier van signaleren geeft je al een direct beeld van een mogelijke ontwikkelingsvoorsprong. Zo voorkom je dat het kind zijn talenten gaat verbergen. De vervolgstap op het signaleren is namelijk dat je deze kinderen een passend aanbod en passende begeleiding biedt. Uiteraard hebben zij hier hun hele leven profijt van!

Meer weten?

Pientere Peuters wordt naar verwachting eind juni 2018 gelanceerd.
Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hiernaast in voor onze nieuwsbrief.
Wil je meteen bestellen, kies dan voor de pre-order link hieronder.

Prijs

‘Pientere Peuters, vanaf de eerste oogopslag’ kost € 149,50. Dit is inclusief btw, maar exclusief eventuele verzendkosten. Wil je als een van de eersten het instrument ontvangen?  Pre-order het instrument nu hier!

Print je flyer

Trainingen

Om goed voorbereid aan de slag te gaan met Pientere Peuters bieden wij een aantal trainingen en ondersteuning op maat voor pedagogisch medewerkers, gastouders, en andere begeleiders van jonge kinderen.

Op deze link lees je meer over deze trainingen en  tarieven.