VERRIJKING HEB JE AL IN HUIS

Training over verrijkend onderwijs voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Hoe kun je zelf je onderwijs verrijken? Hoe pak je dat aan, een opdracht verzinnen die ook voor die snelle leerling uitdagend is? Het materiaal uit de kast, daar is de snelle kleuter vaak al op uitgekeken. Hoe kun je dit materiaal ook voor die leerling uitdagend maken? Hoe voorkom je dat je allerlei nieuwe materialen moet aanschaffen? Een thema, kringgesprekken en actuele onderwerpen, hoe kun je die zelf eenvoudig verrijken zodat ook de snelle leerling er iets van leert? Het doel van deze training is dat je zelf verrijkingsopdrachten kunt maken bij thema’s en materialen.

 

Inhoud

We kijken in deze training naar materialen die ingezet kunnen worden en hoe je deze op hun bruikbaarheid kunt beoordelen. Je eigen creativiteit wordt in deze training gestimuleerd. We laten zien hoe je op eenvoudige wijze reeds aanwezig materiaal kunt verrijken en hoe je elkaar heel gemakkelijk kunt inspireren om tot nog meer opdrachten en vragen te komen. Daarnaast kijken we hoe je verrijkingsopdrachten kunt ombouwen om ze voor nog veel meer leerlingen geschikt te maken. Bijvoorbeeld door de focus op een andere vaardigheid te leggen.

Als je goed weet wat de onderwijsbehoeften van leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong zijn, kun je gerichter kijken naar concrete verrijkingsopdrachten en materialen. We gaan ervan uit dat deze informatie al bekend is. Mocht je juist een training zoeken waarbij ook dit wordt toegelicht, lees dan de beschrijving van ‘Aan het werk met Knappe Kleuters.

Tijdens de training is ruimte voor uitwisseling van ervaringen met betrekking tot het onderwerp ‘verrijking’. Hierdoor ontstaat herkenning die bijdraagt aan het praktisch en invoelbaar maken van de stof, en die bovendien verdieping van het inzicht geeft.

Bij wensen buiten deze beschrijving bespreken wij graag de mogelijkheden om de scholing rond ‘verrijking’ op maat vorm te geven. Ook wensen met betrekking tot scholing van een volledige organisatie of een heel team kunnen worden overlegd om te komen tot het juiste maatwerk. Neem hiervoor via onderstaand formulier contact met ons op.

Resultaat

• Je kunt op een aantal eenvoudige manieren je onderwijs verrijken;
• Je kunt lessen verrijken met behulp van materiaal dat al aanwezig is;
• Je kunt je collega’s inspireren.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor leerkrachten van groep 1 en 2 in het Primair Onderwijs. Daarnaast is te training aan te raden voor intern begeleiders en coördinatoren/specialisten hoogbegaafdheid.

Omdat het een training betreft van één dagdeel is de tijd beperkt en richt de inhoud zich echt op het verrijken zelf. Het is belangrijk dat deelnemers vooraf al op de hoogte zijn van signaleren van begaafde leerlingen. Zij weten welke leerlingen behoefte hebben aan verrijkend onderwijs en welke leerdoelen voor hen van belang zijn.

Groepsgrootte

Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheid om elkaar te inspireren en vragen te stellen, heeft een groepsgrootte tussen 8 en 18 deelnemers de voorkeur.

 Tijdsinvestering

Deze training bestaat uit een dagdeel van 3 uur. De training signaleren en aan het werk met knappe kleuters zijn geschikt om aan deze training vooraf te gaan.

 

Tarief

Het tarief voor deze training is € 150,- per persoon inclusief btw en materiaal.
Het tarief voor ‘in company’ trainingen wordt in overleg afgesproken.

Training volgen?

Deze training wordt over het algemeen via een gastlocatie aangeboden. Als deelnemer bij een gastlocatie aansluiten kan uiteraard ook.
Daarnaast kan de training ‘in company’ gegeven worden.
Om deze scholing op maat vorm te geven voor jouw organisatie raden wij aan contact op te nemen om mogelijkheden en wensen te bespreken.
Wil je deelnemen aan een training? Schrijf je dan in via onderstaand formulier.

Contactformulier voor informatie of aanmelden

5 + 11 =

Liever mailen?

Heb je een vraag, wens of opmerking? Klik dan hier om direct een mail naar ons te sturen.

Gastlocatie worden?

 

Als je gastlocatie voor een training wordt dan heb je veel voordeel. Je mag namelijk de datum van de training bepalen én je hoeft niet te reizen. Bovendien kun je zoveel korting verdienen dat je gratis kunt deelnemen aan de training.

Meer weten?

[enormail_form form_id=1]

"Bedankt voor alle inspiratie en creativiteit. Kinderen groeien hiervan!"

een nieuwsbrieflezer