STEEK HIER JE LICHT OP OVER SIGNALEREN

Trainingen om te leren signaleren

Wij weten dat het signaleren in praktijk vaak niet meteen makkelijk is. Onze jarenlange ervaring biedt daarbij snel handvatten. Of je nu op een consultatiebureau of als therapeut werkt, in het onderwijs of in de kinderopvang, voor iedereen is er een geschikte training om te leren signaleren. In deze trainingen krijgt je alle informatie op een rijtje, de nieuwste inzichten in de theorie en praktische tips bij het leren herkennen van een ontwikkelingsvoorsprong en begaafdheid

Referenties van klanten

Het volgen van de trainingen die verzorgd zijn door Fanny geven een diepere dimensie aan het kijken naar kleuters met een (vermoedelijke) ontwikkelingsvoorsprong. Ze presenteert op een vlotte, leerzame en enthousiaste  manier en kan veel theorie ook met praktijkvoorbeelden aanvullen. Hierdoor is het voor een ieder toegankelijk en goed te volgen.

Ik merk dat mijn collega’s na het volgen van haar training meer met elkaar sparren over deze doelgroep leerlingen, en dat er kritisch wordt gekeken naar de wijze waarop gesignaleerd wordt. Het volgen van het tweede deel van de training is dan ook zeker iets wat als team op ons wensenlijstje hebben staan, en het liefst onder leiding van haar expertise. We ontvangen Fanny graag weer op onze school, tot dan!

Jitske van Nek

Intern begeleider, Westermarskoalle Joure

Er zijn twee inspirerende trainingsmiddagen gegeven. De intake-formulieren zijn heel duidelijk en vooral praktisch in te zetten. Ook voor leerkrachten die weinig kennis hebben over kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong is de map toepasbaar. De school krijgt via dit formulier heel veel informatie van de ouders binnen. De kleuters waarvan er vermoedens zijn van een ontwikkelingsvoorsprong worden vanaf de intake regelmatig geobserveerd door de leerkracht.

Hoe eerder je een ontwikkelingsvoorsprong in kaart heb gebracht, hoe beter! Zo krijgt onderpresteren geen kans meer en kunnen deze kinderen al vanaf groep 1 passend onderwijs krijgen.

Caroline Kerdijk

HB specialist (i.o), groepsleerkracht, Remedial teacher, plusgroep-leerkracht groep 1-8, Antoniusschool Nieuw-Vennep

Gastlocatie worden?

 

Als je gastlocatie wordt voor een training heb je veel voordeel. Je mag dan namelijk de datum van de training bepalen én je hoeft niet te reizen. Bovendien kun je zoveel korting verdienen dat je gratis kunt deelnemen aan de training.

Meer weten?